Teplá zeleninová večeře. Připravili jsme pro Vás bezmasý recept, chutný a rychlý.
Suroviny (4 porce)
600 g brokolice, 600 g cukety (růžičkové kapusty), 400 g květáku, 400 g rajčat, 1 bílý jogurt (500 g 1,5 - 3 % tuku), 4 vejce, 2 lžíce hořčice, bylinková sůl, čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka)
Postup
Květák i brokolici natrháme na růžičky a krátce povaříme. Nakrájíme cuketu na malé kousky a vložíme ji spolu s uvařenou brokolicí a květákem do zapékací mísy. V malé misce našleháme bílý jogurt spolu s vejcem, hořčicí a přidáme bylinkovou sůl s čerstvými bylinkami. Takto připravenou směsí zalijeme zeleninu a důkladně promícháme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme. V závěru pečení poklademe plátky rajčat, nastrouháme trvdý sýr max 30% a necháme dojít pár minut v horké troubě.
Výživová hodnota na porci
cca 345 kcal, sacharidy 25 g, bílkoviny 27 g, tuky 16 g
Mezi nejčastější důvody patří: