Grilování se u většiny lidí neobejde bez ryb. Co takhle vyzkoušet sumce na rozmarýnu a tymiánu?

 

Suroviny (2 porce)

Rozmarýn a tymián, 4 natě hladné petrželky, 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, mořská sůl, hrubě mletý pepř, 2 sumčí filety (můžeme nahradit candátem nebo tuňákem), 2 dužiny z rajčat, 1 červená paprika, 1 malý lilek, 1 cuketa, 2 cibule, špetka cukru

 

Postup

Omyté a nasekané  bylinky spolu s oloupaným a nasekaným česnekem smícháme s 1 lžící oleje, trochou soli a pepře. Jednu čajovou lžičku této bylinkové směsi si odložíme stranou.

Omytého sumce, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Přikryjeme fólií a 30 minut necháme odležet v lednici.

 

Rajčata spaříme vroucí vodou a odstraníme slupku. Poté je rozpůlíme, odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobno. Lilek s paprikou, cuketou omyjeme a nakrájíme na 2 cm malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno.

 

Cibulku zpěníme na jedné lžíci rozpáleného oleje. Lilek s cuketou  smažíme na rozpáleném oleji a na konec přidáme papriku a rajčata. Vše doplníme o bylinkovou směs, kterou máme odloženou a přikryjeme. Smažíme na mírném plameni zhruba 15 až 20 minut, na závěr dochutíme.

Filety grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany 2 minuty. Podáváme se zeleninou a celozrnným pečivem.

 

Výživová hodnota na porci

262kcal, cholesterol 75 mg, tuk 12 g, bílkoviny 31 g, sacharidy 9 g, vláknina 6 g

Předchozí recept

April 12, 2024 • 3:07AM

Další recept

April 12, 2024 • 4:10AM

z našich receptů

z našeho magazínu