Grilování se u většiny lidí neobejde bez ryb. Co takhle vyzkoušet sumce na rozmarýnu a tymiánu?
Suroviny (2 porce)
Rozmarýn a tymián, 4 natě hladné petrželky, 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, mořská sůl, hrubě mletý pepř, 2 sumčí filety (můžeme nahradit candátem nebo tuňákem), 2 dužiny z rajčat, 1 červená paprika, 1 malý lilek, 1 cuketa, 2 cibule, špetka cukru
Postup
Omyté a nasekané bylinky spolu s oloupaným a nasekaným česnekem smícháme s 1 lžící oleje, trochou soli a pepře. Jednu čajovou lžičku této bylinkové směsi si odložíme stranou.
Omytého sumce, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Přikryjeme fólií a 30 minut necháme odležet v lednici.
Rajčata spaříme vroucí vodou a odstraníme slupku. Poté je rozpůlíme, odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobno. Lilek s paprikou, cuketou omyjeme a nakrájíme na 2 cm malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno.
Cibulku zpěníme na jedné lžíci rozpáleného oleje. Lilek s cuketou smažíme na rozpáleném oleji a na konec přidáme papriku a rajčata. Vše doplníme o bylinkovou směs, kterou máme odloženou a přikryjeme. Smažíme na mírném plameni zhruba 15 až 20 minut, na závěr dochutíme.
Filety grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany 2 minuty. Podáváme se zeleninou a celozrnným pečivem.
Výživová hodnota na porci
262kcal, cholesterol 75 mg, tuk 12 g, bílkoviny 31 g, sacharidy 9 g, vláknina 6 g
Mezi nejčastější důvody patří: