Pstruh je sladkovodní ryba z čeledi lososovitých. Žije pouze v čisté vodě.
Suroviny
200g pstruha, 2 křenové listy, 100g listový špenát, česnek dle chuti, strouhaný sýr
Postup
Opláchneme pstruha, osušíme, posolíme a okořeníme. Vložíme jednotlivě do dvou křenových listů, poté zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 25 min na 150 °C. Než budeme připravený pokrm konzumovat, odstraníme křenové listy.
Špenát podáváme jako přílohu. Spaříme jej a ochutíme česnekem orestovaným na olivovém oleji. Osolíme, ochutíme pepřem a sypeme nastrouhaným sýrem.
Výživná hodnota na porci
432kcal, 2g cukrů, 60g bílkovin, 17g tuků, 2g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: