Kapr se hodí nejen na Vánoce. Vyzkoušejte tento recept.
Suroviny
Filety z kapra 200 g (podkovy), 1 lžička olivového oleje, 1 lžičky hořčice, sůl, koření na ryby, 100 g cukety, 100 g zelené papriky, 100 g rajčat, 0,4 dl bílého suchého vína, citron.
Postup
Olivovým olejem vytřeme zapékací mísu, přidáme okořeněné podkovy z kapra. Předem potřeme hořčicí. Rybu poklademe plátky cukety, nakrájenými rajčátky a paprikou. Podlijeme bílým vínem a přikryjeme poklicí. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Poté odkryjeme poklici a necháme dopéct, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou.
Tip
Při hubnutí servírujeme s čerstvou zeleninovou oblohou. V regeneračním režimu jíme s odlehčeným bramborovým salátem.
Výhodné: jako oběd nebo večeře.
Výživná hodnota na porci
383 kcal, bílkoviny 34 g, sacharidy 10 g, tuky 19 g
Mezi nejčastější důvody patří: