Kapr se hodí nejen na Vánoce. Vyzkoušejte tento recept. 

 

Suroviny

Filety z kapra 200 g (podkovy), 1 lžička olivového oleje, 1 lžičky hořčice, sůl, koření na ryby, 100 g cukety, 100 g zelené papriky, 100 g rajčat, 0,4 dl bílého suchého vína, citron.
               

Postup

Olivovým olejem vytřeme zapékací mísu, přidáme okořeněné podkovy z kapra. Předem potřeme hořčicí. Rybu poklademe plátky cukety, nakrájenými rajčátky a paprikou. Podlijeme bílým vínem a přikryjeme poklicí. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Poté odkryjeme poklici a necháme dopéct, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou.

 

Tip

Při hubnutí servírujeme s čerstvou zeleninovou oblohou. V regeneračním režimu jíme s odlehčeným bramborovým salátem.
Výhodné: jako oběd nebo večeře.

 

Výživná hodnota na porci

383 kcal, bílkoviny 34 g, sacharidy 10 g, tuky 19 g

Předchozí recept

April 28, 2024 • 5:15AM

Další recept

April 28, 2024 • 8:09AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu