Tip pro rybáře nebo milovníky ryb.

 

Suroviny (porce pro 2 osoby)

50 g mražené polévkové zeleniny, ½ svazku bylinek dle chuti, 1 – 2 lžičky kapary, 1 citrón, 4 tenké plátky filet z parmy nebo tresky, sumce, okouna dle pocitu (300 g) jódová sůl, pepř, středně ostrá hořčice, 8 lžic suchého bílého vína, 8 lžic zeleninového vývaru

 

Postup

Rozmrazíme mraženou polévkovou zeleninu a nasekáme si bylinky na drobno. Kapary nasekáme na jemno. Pak omyjeme citrón teplou vodou a oškrábeme kůru. Smícháme bylinky, kapary s citrónovou kůrou (citrónovou kůru s citrónovou šťávou dávkujeme tak, abychom nezastřeli chuť ryb). Z citrónu ještě odkrojíme dva tenké plátky, které rozpůlíme. Troubu vyhřejeme na 200 ˚C (horkovzdušnou na cca 180 ˚C, plynovou na 3. až 4. stupeň).

Omytou rybu, osušíme a naklepeme prsty, osolíme a opepříme. Filety po obou stranách natřeme hořčicí. Bylinkovou směsí, kterou jsme si připravili, potřeme všechny filety z jedné strany. Vezmeme dvě namazané filety a spojíme je potřenými stranami k sobě a propíchneme párátkem. Proveďte se všemi filetami.

Rybí balíčky vložíme s plátky citrónu do pytlíku na pečení a přidáme zeleninu, víno, vývar a podle návodu uzavřeme. Balíček nahoře propíchneme a položíme na studený rošt, který vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.

Po 15 minutách vyjmeme sáček z trouby a rozřízneme. Rybí balíčky vložíme do misky, přikryjeme tak, aby byli stále v teple. Pak slijeme šťávu z ryb a zeleninu do hrnce, vše rozmačkáme a krátce provaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Servírujeme na talíř společně s omáčkou.

 

Výživová hodnota na porci

298 kcal, cholesterol: 66 mg, tuk 9 g, bílkoviny 31 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g

Předchozí recept

April 28, 2024 • 8:09AM

Další recept

April 28, 2024 • 11:05AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu