Rychlovka z uzeného tofu, která zasytí. Výhodné i na cesty.

Suroviny (pro 2 osoby)

2 ks  čekanky, 1 zelená paprika, ½ okurky, 100 g ředkviček, 1 malá červená cibule, 150 g uzeného tofu, 1-2 lžíce octa, sůl, pepř, 2 lžíce řepkového oleje, 3 lžíce jemně nasekané petrželky

 

Postup (doba přípravy 20 min)

Omyjeme čekanku a rozdělíme na jednotlivé listy a rozpůlíme. Z umyté a rozpůlené papriky odstraníme stopku, jádřinec a bílá žebra. Nakrájíme dužinu na malé kousky. Oloupeme, omyjeme okurky a nakrájíme na drobné kousky. Očistíme a omyjeme ředkvičky, které nakrájíme najemno.
Nasekáme oloupanou cibuli. Nakrájíme uzené tofu drobné kostky.
Ocet, sůl a pepř promícháme metličkou na sníh a poté vmícháme olej.
Papriku, okurek, ředkvičky, cibuli, petrželku a uzené tofu smícháme  s marinádou. Salát osolíme a popepříme. Servírujeme na čekankových lístcích.

 

Výživná hodnota na porci

216 kcal/907 kJ, 10 g bílkovin, 14 g tuku, 11 g sacharidu 

Předchozí recept

April 21, 2024 • 8:11AM

Další recept

April 21, 2024 • 11:12AM

z našich receptů

z našeho magazínu