Rychlovka z uzeného tofu, která zasytí. Výhodné i na cesty.
Suroviny (pro 2 osoby)
2 ks čekanky, 1 zelená paprika, ½ okurky, 100 g ředkviček, 1 malá červená cibule, 150 g uzeného tofu, 1-2 lžíce octa, sůl, pepř, 2 lžíce řepkového oleje, 3 lžíce jemně nasekané petrželky
Postup (doba přípravy 20 min)
Omyjeme čekanku a rozdělíme na jednotlivé listy a rozpůlíme. Z umyté a rozpůlené papriky odstraníme stopku, jádřinec a bílá žebra. Nakrájíme dužinu na malé kousky. Oloupeme, omyjeme okurky a nakrájíme na drobné kousky. Očistíme a omyjeme ředkvičky, které nakrájíme najemno.
Nasekáme oloupanou cibuli. Nakrájíme uzené tofu drobné kostky.
Ocet, sůl a pepř promícháme metličkou na sníh a poté vmícháme olej.
Papriku, okurek, ředkvičky, cibuli, petrželku a uzené tofu smícháme s marinádou. Salát osolíme a popepříme. Servírujeme na čekankových lístcích.
Výživná hodnota na porci
216 kcal/907 kJ, 10 g bílkovin, 14 g tuku, 11 g sacharidu
Mezi nejčastější důvody patří: