Pokud necháme červenou řepu grilovat déle, bude krásně křupavá. Vhodné jako večeře nebo zdravé mlsání.
Suroviny
Řepa 5 ks, 5 stroužků česneku, 1 čajová lžička octu Balsamico, 2 polévkové lžíce olivového oleje, mořská sůl, mletý pepř, alobal
Postup
Omyjeme a důkladně osušíme neoloupanou řepu (pozor řepa barví, proto na osušení použijeme papírové ubrousky, rovněž můžeme použít rukavice).
Bulvy řepy rozložíme na připravený alobal. K řepě přidáme oloupané stroužky česneku. Každou řepu pokapeme olejem a octem, posolíme a popepříme.
Zabalenou řepu v alobalu dáme grilovat na necelou hodinu dle velikosti.
Hotovou řepu propíchneme, abychom uvolnili páru. Ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky nebo malé kousky.
Tip
Podáváme s kozím sýrem nebo cottagem.
Mezi nejčastější důvody patří: