Recepty: boršč s lilkem. Lehká zeleninová polévka z červené řepy, lilku a celeru.
Suroviny
200g lilků, 1 svazek červené řepy, 3-4 brambory, 1 mrkev, 1 nať celeru, 1-2 rajčata, 50-75g cibulové natě, 150ml smetany
Postup
Očistíme lístky červené řepy od stonků. Červenou řepu nakrájíme na proužky a stonky na kostky, přidat mrkev, dáme do hrnce, přidáme vařící vodu nebo houbový vývar. Vaříme 10-15 minut. Pak přidáme nakrájené lístky červené řepy, očištěné lilky, rajčata, brambory, zelenou nať cibule, celerovou nať, sůl, pepř, hřebíček, bobkový list a uvaříme boršč.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje: 120 kcal, 17g cukrů, 4g bílkovin, 4g tuků, 4g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: