Bezmasý oběd ze sójou. Chutně, levně, rychle...
Suroviny
80 g sójových nudliček (1 balení), 1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci koření na čínu, 1 lžíci celozrnné mouky, sůl a 100 g rýže.
Postup
Uvaříme rýži do měkka (nepřevařit a odložit do tepla). Sójové nudličky povaříme ve vroucí vodě cca 15 -20 minut bez pokličky, pak scedíme a necháme vychladnout. Nahřejeme si trochu oleje na pánvi rychle opečeme nudličky. Ochutíme čínským kořením a zalijeme omáčkou.
Příprava omáčky
Suroviny
1 lžíce celozrnné mouky, 100 ml vody.
Postup
Mouku rozmícháme s vodou a přilijeme k opečeným nudličkám za stálého míchání.
Servírujeme s uvařenou rýží.
Výživová hodnota porci
cca 450 kcal, 42 g bílkovin
Mezi nejčastější důvody patří: