Snídaně je základ dne. Vaječná omeleta je náročnější na naše trávení, proto doporučujeme nastartovat den kouskem ovoce. A toto syté bílkovinami nabité jídlo zařadit až na probuzený žaludek. Výhodou je, že vydržíte až do oběda.
Suroviny
4 slepičí vejce, 100 g eidamu 30%, hrst lístečku rucoly nebo kopřivy či pampelišky, 100 g mražené zeleninové směsi, sůl, pepř, 10 g čerstvé máslo, olivový olej ve spreji (lžička)
Postup
Rozklepneme všechny vejce do misky a nastrouháme sýr. Jemně osolíme a přidáme pepř a promícháme. Nastříkáme olej na pánev a rozhřejeme, pak přidáme směs, kterou osmažíme na mírném ohni dozlatova. Zeleninu prohřejeme na kousku másla a osolíme. Omeletu naplníme zeleninou a ozdobíme hrstí rucoly nebo bylinek.
1 porce bez pečiva obsahuje:
174 kcal, 3,8 g cukrů, 14,6 g bílkovin, 11 g tuků
Mezi nejčastější důvody patří: