Chcete-li překvapit návštěvu obloženou mísou, pak doporučujeme sýrové rolády, jako základ. Mísy dále můžeme doplnit čerstvou zeleninou.
Základ rolády
Na potravinářskou fólii rozložíme plátky tvrdého sýra lehce přes sebe a opatrně srolujeme. Zabalené v potravinářské fólii necháme v lednici uležet do druhého dne. Poté potravinářskou fólii odstraníme a roládu nakrájíme na plátky.
Náplň č. 1 základní
50g bílého vína, 50g bílého jogurt nebo sojanézy, 3g želatiny, 250g měkkého sýra.
Měkký sýr smícháme se sojanézou, utřeme do hladka, přidáme trochu vína a podle chuti pepř a sůl. Želatinu necháme nabobtnat, slijeme, rozpustíme v mikrovlnce a přimícháme.
Náplň č. 2 papriková
Do základní náplně vmícháme 3 druhy najemno nakrájené papriky, můžeme přidat kousek čerstvého čili, lžičku sladké mleté papriky.
Náplň č. 3 pomerančová
Na základní náplň položíme měsíčky pomeranče a posypeme důkladně omytou a nastrouhanou kůrou.
Náplň č. 4 s ořechy a nivou
Do základní náplně přimícháme 100g nivy a posypeme vlašskými ořechy.
Náplň č. 5 špenátová
Do základního krému přimícháme stroužek lisovaného česneku (pokud jsme fanoušky česneku, můžeme přidat i více) a listy nasekaného špenátu.
Tip
Podáváme vychlazené s čerstvou zeleninou a olivami.
Mezi nejčastější důvody patří: