Luštěniny jsou bohatým zdrojem bílkovin, která nás dokáže zasytit na dlouhou dobu. Ochutnejte náš zeleninový salát s rajčaty a fazolemi.
Suroviny
2 menší cibule, 200 g cherry rajčat, 400 g konzervovaných fazolí, 1 svazek bazalky, 3 čajové lžičky olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 2 lžíce zeleninového vývaru, sůl, pepř, 4 plátky celozrnného chleba
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omyjeme rajčata a nakrájíme je na plátky. Omyjeme fazole a necháme okapat. Umytou a osušenou bazalku nakrájíme na drobno a promícháme s olivovým olejem, octem balsamico a zeleninovým vývarem, drobně nakrájenou cibulí, plátky rajčat a fazolemi. Hotový salát ochutíme solí a pepřem a necháme 15 minut odležet. Podáváme s celozrnným chlebem.
Tip
Chceme-li, aby měl salát větší kalorickou hodnotu a více bílkovin, přidáme 3-4 natvrdo uvařená vejce. Nakrájíme kráječem na vejce a vmícháme do salátu.
Výživná hodnota na porci
366 kcal, 60g cukrů, 20g bílkovin, 4g tuků, 16g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: