Restované kuřecí prsíčka s jogurtovým dresingem a rýží.
Suroviny
100 g dlouhé rýže, 3 rajčata, kousek pórku, 1 malá červená cibule, 2-3 lžíce sterilizované sladké kukuřice, 200 g kuřecích prsíček, nasekaná petrželová nať, koření a 2 lžíce slunečnicového oleje, hlávku salátu a 1 nízkotučný jogurt (1,5 – 4% tuku).
Postup
Uvařenou rýži do měkka necháme vychladnout. Pórek, rajčata, červenou cibuli nakrájíme, osolíme, okořeníme a zakápneme slunečnicovým olejem, pak necháme 5 minut odstát. Prsíčka nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi s trochou oleje. Pak necháme prsíčka vychladnout, nakonec všechno smícháme dohromady.
Tip
Servírujeme s hlávkovým salátem politým nízkotučným jogurtem.
Výživná hodnota na porci
255 kcal, 32 g bílkovin.
Mezi nejčastější důvody patří: