Recepty pro milovníky hřibů.
Suroviny
250g hub, 5 bramborů, 1 kostka masoxu, 2 mrkve, 2 lžičky petržele, 2 lžičky majoránky, 1 menší celer, 1 menší, cibule, 2 stroužky česneku, sůl
Postup
Houby dáme do vroucí spolu s mrkví, cibulí, celerem a na kostky nakrájenými bramborami. Vaříme zhruba 15 minut. Uvařený celer a mrkev nakrájíme a dáme zpět do polévky. Přidáme masox, majoránku, prolisujeme česnek, osolíme a vaříme dalších 5 minut. Polévku nakonec zahustíme 1 bramborem, který rozmělníme.
Výživná hodnota na porci
1porce obsahuje: 130 kcal, 13g cukrů, 4g bílkovin, 5g tuků, 6g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: