Velmi kvalitní maso. Vyrostlé ve většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě je proto velmi zdravé.

Suroviny
1 jehněčí kotleta, 100 g, hlávkového salátu, jarní cibulka, 1 lžička, olivového oleje, citronová šťáva, sůl, pepř, čerstvá petrželka, pažitka

 

Příprava
Kotlety očistíme od tuku a osolíme, popepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vařící vody a pečeme cca 45 min při 180°C pod přiloženou pokličkou. Pak necháme dopéct do zlatova již bez pokličky. Do výpeku přidáme najemno nasekanou petrželku a zakapeme citronovou šťávou. Podáváme s bramborami, které jsme uvařili ve slupce, oloupali, nakrájeli na kolečka a smíchali s čerstvou pažitkou a natrhanými lístku z hlávkového salátu. Na závěr pokapeme olivovým olejem a šťávou z citronu, osolíme a opepříme.

 

Výživná hodnota na porci

1 porce obsahuje cca: 350 kcal, 33 g bílkovin, 17 g sacharidů, 13 g tuku.

 

Předchozí recept

April 3, 2024 • 3:24PM

Další recept

April 3, 2024 • 10:17PM

Vhodné jako