Velmi kvalitní maso. Vyrostlé ve většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě je proto velmi zdravé.
Suroviny
1 jehněčí kotleta, 100 g, hlávkového salátu, jarní cibulka, 1 lžička, olivového oleje, citronová šťáva, sůl, pepř, čerstvá petrželka, pažitka
Příprava
Kotlety očistíme od tuku a osolíme, popepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vařící vody a pečeme cca 45 min při 180°C pod přiloženou pokličkou. Pak necháme dopéct do zlatova již bez pokličky. Do výpeku přidáme najemno nasekanou petrželku a zakapeme citronovou šťávou. Podáváme s bramborami, které jsme uvařili ve slupce, oloupali, nakrájeli na kolečka a smíchali s čerstvou pažitkou a natrhanými lístku z hlávkového salátu. Na závěr pokapeme olivovým olejem a šťávou z citronu, osolíme a opepříme.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje cca: 350 kcal, 33 g bílkovin, 17 g sacharidů, 13 g tuku.
Mezi nejčastější důvody patří: