Polévka nejen pro podzimní hubnutí. Tato zeleninová hovězí polévka Vás jistě postaví na nohy.
Suroviny (1 osoba)
100 g libového hovězího masa, 50 g květáku, 50 g mrkve, 50 g brokolice, 50 g pastináku, 50 g celeru, 2 stroužky, česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dl červeného vína, 1 lžička rostlinného oleje, nové koření, bobkový list, sůl a pepř, bazalka, majoránka, polévkové koření
Postup
Nakrájené maso na drobné kousky, krátce orestujeme na lžičce oleje v hrnci. Zalijeme 3/4 litrem vody a přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastinák. Ochutíme novým koření m a bobkovým listem s majoránkou. Přiložíme pokličku a vaříme asi 40 minut. Přidáme lžíci rajčatového protlaku se zbytkem zeleniny. Vaříme až do změknutí všech surovin. Dochutit můžeme mořskou solí, pepřem, bazalkou, polévkovým kořením. Odstraníme vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list. Ozdobíme petrželkou. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem jako hlavní chod nebo bez pečiva jako lehkou večeři pro zahřátí.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje cca: 1552 kJ / 370 kcal /bílkoviny 20 g, sacharidy 28 g, tuky 15 g
Mezi nejčastější důvody patří: