Rychlé jídlo pro milovníky brambor. Jako příloha nebo hlavní jídlo.

Rychlé jídlo pro milovníky brambor. Jako příloha nebo hlavní jídlo.


První verze

Suroviny (2 porcí / 80 minut)
10 kusů nových brambor, 0,6 litru podmáslí, sůl, máslo


Postup 
Brambory očistíme kartáčkem a celé vložíme na grilovací tác. Pečeme i jíme se slupkou. Průběžně otáčíme. Pečeme alespoň 80 minut.


Tip
Toto jídlo není určeno do režimu hubnutí. Pečáky si rozkrojíme na talíři, posolíme a lehce potřeme máslem. Podáváme se zakysaným mlékem nebo podmáslím.


Druhá verze – sytější

Suroviny (2 porcí / 80 minut)
150 g brambor, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 30 g sýru parmezánu, 1 až 2 polévkové lžíce vody, 2 lžíce pesta


Postup
Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky. Pak oloupeme česnek a prolisujeme jej do misky.
Česnek, olej, pesto a vodu smícháme v omáčku, do které namočíme brambory. Ty pak rozmístíme na grilovací tác. Brambory průběžně pošťouchneme, popř. otočíme a grilujeme cca 40 minut. Mezitím nastrouháme sýr.


Tip
Horké brambory posypeme sýrem a podáváme s podmáslím.

Předchozí recept

April 12, 2024 • 10:13AM

Další recept

April 12, 2024 • 12:36PM

z našich receptů

z našeho magazínu