Přemýšlíte, čím si potřít domácí křupavé pečivo? Zkuste naše domácí bazalkovo-olivové pesto. Bazalka je považovaná za chutné a výrazné koření. Působí proti plynatosti, podporuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Dříve se používala jako afrodiziakum. Oliva jako zdroj tuků. Přestože jsou olivy zdravé, myslete na to, že jsou kalorické. Také si dávejte pozor na nadměrné konzumování oliv ze slaných nálevů.
Suroviny
2 velké hrsti čerstvých bazalkových lístků, 1 sáček okapaných oliv bez pecky (černé nebo zelené), 2 lžíce na sucho opražené, oloupané slunečnice, 1 stroužek česneku, 60 ml olivového oleje, trocha soli, trocha pepře.
Příprava
Suroviny vložíme do nádoby a rozmixujeme. Uchováváme v lednici.
Tip
Použít můžeme jakékoliv čerstvé bylinky. (Rucola, mladé pampeliškové listy)
Doporučujeme
Postačí ruční tyčový mixér.
Mezi nejčastější důvody patří: